تفطّن

تفطّن

وبلاگ حقوقی تفطّـــــن/ (درج اخبار، مقالات، قوانین،مشاوره و سایر خدمات حقوقی) وکیل مرتضی زارع
تفطّن

تفطّن

وبلاگ حقوقی تفطّـــــن/ (درج اخبار، مقالات، قوانین،مشاوره و سایر خدمات حقوقی) وکیل مرتضی زارع

۱۳ آبان سالروز حرکت دانش آموزان

سیزدهم آبان سالگرد سه رویداد مهم در تاریخ ایران است تبعید امام خمینی به ترکیه در 13 آبان 1343، کشتار دانش‌آموزان در 13 آبان 1357 در دانشگاه تهران و تسخیر سفارت امریکا در 13 آبان 1358، سه رویداد متفاوت بودند، ولی هر یک در شکل دادن به حرکت انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند. هویت هر سه رخداد، مبارزه با استکبار و عوامل آن است و به همین دلیل این روز «روز ملی مبارزه با استکبار» نامیده می‌شود.
در اینکه دو موضوع اول چه مسائلی از لحاظ حقوقی و قانونی در پی داشته اند گذر میکنیم و به این بسنده میکنیم که اگر چنین اتفاق هائی نمی افتاد اکنون خیلی چیز ها که داریم و قدرش را نمیدانیم را نداشتیم ... 

این مطلب را به عنوان نظر سنجی سوم یااداشت میکنم ...  

اصل مطلب :  

سیزدهم آبان 1358 ساختمان سفارت امریکا در تهران توسط جمعی از دانشجویان معترض تصرف گردید از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا زمان تسخیر سفارت امریکا در تهران دیپلماتهای امریکایی مستقر در سفارتخانه‌ از هیچ تلاشی در جهت مقابله با نظام نوبنیاد جمهوری اسلامی ایران فروگذار نمی‌کردند. تماس با سرکردگان گروههای ضد انقلاب ، ارتباط حمایتی با شبکه‌های کودتا و براندازی در داخل کشور و تأمین مالی گروهکهای تروریستی که در غرب و جنوب ایران به انفجار در لوله‌های نفتی و یا ایجاد نا امنی و بی‌ثباتی در مناطق کردنشین مشغول بودند، از عملکردهای مأموران سیاسی فعال در ساختمان سفارت امریکا بود. این حقایق در اسناد لانه جاسوسی نیز آمده است. بعضی از مقامات بلند پایه دولت کارتر پس از شکست وی در انتخابات 1359 ش. در خاطرات خود، به نقش نامطلوب و مخرب دستگاه حکومتی امریکا علیه ایران که از طریق سفارتخانه آن کشور در تهران هدایت می‌شد اقرار کردند. سفارت امریکا در تهران طی زمستان 1357 تا پائیز 1358 به مرکز فرماندهی عملیات جاسوسی و خرابکاری علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده بود؛ نظامی که عمر سیاسی آن به یک سال نمی‌رسید. با این حال سفارت امریکا زمانی توسط دانشجویان تسخیر شد که امریکا خواست مشروع ملت ایران در استرداد شاه و اموال و دارایی‌های بلوکه شده ایران را نادیده گرفت و حتی امکاناتی وسیع در اختیار فراریان حکومت شاه گذاشت تا تشکیلات خود را علیه انقلاب سازماندهی و فعال کنند.
تسخیر لانه جاسوسی امریکا در تهران از ابتدا با حمایت امام خمینی مواجه گردید. امام تصرف لانه جاسوسی توسط دانشجویان را «انقلاب دوم» لقب دادند و در سخنانی، از این اقدام حمایت کردند:
«شما می‌بینید که الان مرکز فساد ‌امریکا را جوانها رفته‌اند گرفته‌اند و امریکائیها را هم که در آنجا بودند، گرفتند و آن لانه فساد را بدست آوردند و امریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند و جوانها مطمئن باشند که امریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.»  

 

** نظر شما راجع به این کار دانش جویان چیست ؟ آیا نه اینکه یک سفارت قطعه ای از خاک کشور متبوع می باشد ؟ تجاوز به یک سفارت به منزله تهاجم به کشوری محسوب می شود ؟ آیا این سفارت تنها نقش سفارت را داشت ؟ چه اسنادی وجود داشت که آن را تبدیل به لانه جاسوسی کرد ؟ آیا توجیهی برای این عمل وجود دارد ؟ تسخیر به این شکل در جهان بی سابقه بود ؟ دیدگاه سیاسیون و اتقلابیون نسبت به این عمل چه بود ؟ بازخورد آن در مجامع جهانی چگونه است ؟ چه نتیجه ای برای کشور ما در پی داشت ؟ چه انتقاد هائی شدیم ؟  

 

به طور خلاصه هر کسی حق دارد دیدگاه خود را بیان کند !

نظرات 4 + ارسال نظر
بهار جمعه 13 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 23:14 http://en-qolt.blogsky.com

ما یه استادی داشتیم خدا بیامرزدش... در همین رابطه یه بار گفت والا این کار طبق کنوانسیون فلان و بهمان ممنوعه ولی ما ایرانیا دوست داریم و هرچندوقت یه بار یه صفایی به یه سفارت خونه ای می دیم و داره جزء ورزش های ملی مون می شه کم کم...
همین حرفا رو زد که خدا بیامرز شد

شاید هم .. طبق همون کنوانسیون ها و حرف های بعضی اتاد های ما این کارا بر خلاف نظم بین المللی است ..
ولیکن گفته می شه که سفارت امریکا اون موقع ها کار خرابی می کرد و ...

بهار شنبه 14 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 22:31

آخه می گن مرده و قولش. آدم قول می ده. معاهده می بنده. قانون می ذاره. واسه چی؟ واسه این که اجراش کنه. غیر از اینه؟ حتی اگه خیلی اعتراض داشته باشه.
بعد ۴ سال حقوق خوندن این یکی از معدود چیزاییه که واقعا در من نهادینه شده! چار سال پیش خیلی طاغی و عاصی بودم!
متوجهی که حرفم کاملا شکلییه. دارم از شکل این اعتراض حرف می زنم. وگرنه که مرگ بر آمریکا! ضمنا ما جای اون آدما نیستیم. اگه تو اون جو بودیم قطعا احساس قهرمانی می کردیم و گور بابای قانون!...

علی یکشنبه 22 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 07:16 http://www.rightofhuman.mihanblog.com/

با سلام
کشورهای غربی از بی سوادی کشورهای جهان سوم سوء استفاده می کنند و تا می تونند باهاشون از معاهدات و توافق نامه هایی می بندند که بتوانند از آنها بیشترین استعمار و استثمار را انجام بدهند.
وقتی در یک سفارت خونه دارن جاسوسی یک مملکت رو می کنند و برای سرنگونی اش برنامه ریزی می کنند، آدم باید احمق باشه تا پایبند این معاهدات باشه.
.
.
.
به روزم:
« آمریکا؛ تروریسم دولتی»

در پناه خق

ممنون که در نظرسنجی شرکت کردید

امین بخشی زاده (حقوق کیفری و جرم شنا پنج‌شنبه 26 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 02:51 http://crimelaw.ir

وبلاگ حقوق کیفری و جرم شناسی(امین بخشی زاده) به دلیل خاطره ی بد امشب که از وبلاگ امیرعلی جلیلی (http://aajlow.persianblog.ir/) به وجود آمد پایان راه خود را اعلام داشته و از همه دوستان خداحافظی می نماید
با آرزوی شفای عاجل دوست گرامی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد