کتاب «حقوق کودک» تالیف غلامرضا پیوندی به کوشش گروه فقه و حقوق پژوهشکده نظام های اسلامی به بازار کتاب ایران عرضه شد.
مباحث کتاب «حقوق کودک» در دو بخش، که هر یک در دو فصل سامان یافته اند، آمده است. مبحث اول از فصل نخست بخش اول به مباحث کلی و تعریف مفاهیم مهم بحث، از جمله مفهوم حقوق کودک و مفهوم کودکی و تبیین دوره کودکی(آغاز و پایان آن) و مباحث رشد و بلوغ اختصاص یافته است. در مبحث دوم فصل اول، از منظری تاریخی، وضعیت کودکان و همچنین حقوق کودک در گذشته و حال و در جهان، ایران و اسلام مورد بررسی قرار گرفته است. فصل دوم نیز که در دو مبحث نگارش شده است: ابتدا، مبانی عام و اختصاصی حقوق کودک را مورد بررسی قرار داده و سپس در مبحث روش شناسی، دیدگاه های مختلف را مطالعه و بررسی نموده است.
بخش دوم کتاب نیز دارای دو فصل است: در فصل اول، حقوق کودک قبل از تولد و همچنین زمینه های شکل گیری آن تحلیل شده است. این مسائل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دوران بعد از تولد کودک مربوط می شود و برای آینده کودک اهمیت بسیار دارد. در نهایت، در فصل دوم از بخش دوم، سه مبحث پیش بینی شده است: مبحث اول به حقوق مدنی کودکان، بعد از تولد تا پایان دوران کودکی، اختصاص دارد: مباحثی چون حق بر نام، حق بر رضاع، حق بر حضانت، ولایت و قیمومیت و ... در این مبحث بررسی شده اند. در مبحث دوم، حقوق اجتماعی و فرهنگی و سیاسی کودکان، مانند تابعیت و ملیت، حق برخورداری از آزادی، حق بر آموزش و تربیت و پرورش و ... مطالعه و بررسی شده است. در پایان، در مبحث سوم، وضعیت کودکان خاص و کودکان دارای وضعیت های خاص بررسی شده است.
در مقدمه این کتاب می خوانیم: «کتاب حقوق کودک تلاشی در جهت پاسخ به یکی از دغدغه های مهم در موضوع کودکان است: کودکان از چه حقوقی برخوردارند و سازو کار مناسب، از نظر مقررات، برای حمایت از این حقوق و برقراری آن ها کدام است؟ همچنین تلاش بر این بوده است که به این بحث مهم و حساس به صورت تطبیقی نگاه شود: از منظر حقوق اسلام، اسناد بین المللی، حقوق موضوعه ایران و همچنین حقوق برخی کشورها.»
کتاب «حقوق کودک» در 552 صفحه، 2500 نسخه و با بهای 85000 ریال به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه منتشر شد.
چهارشنبه 4 آبانماه سال 1390 ساعت 11:21
aliye. tashakor mikonam az zahemate shoma